Édesburgonya krémleves recept

Hozzávalók:
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- 1 kg édesburgonya
- só
- bors
- szerecsendió
- kb 1,5 l víz vagy zöldségalaplé
Tálaláshoz:
- tejföl
- szálasra vágott chili
Elkészítése:
A megtisztított fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk.
A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés őrölt szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és puhára főzzük a zöldségeket.
Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges tovább ízesíthetjük. Tejföllel és ördöghajjal tálaljuk.
Tipp:
Hideg téli napokra, a szuper egészséges édesburgonya krémleves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »