Édesburgonya krémleves recept
Hozzávalók:
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- 1 kg édesburgonya
- só
- bors
- szerecsendió
- kb 1,5 l víz vagy zöldségalaplé
Tálaláshoz:
- tejföl
- szálasra vágott chili
Elkészítése:
A megtisztított fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk.
A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés őrölt szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és puhára főzzük a zöldségeket.
Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges tovább ízesíthetjük. Tejföllel és ördöghajjal tálaljuk.
Tipp:
Hideg téli napokra, a szuper egészséges édesburgonya krémleves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









