Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édesburgonya krémleves recept

Édesburgonya krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg kókuszzsír
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 kg édesburgonya
    • bors
    • szerecsendió
    • kb 1,5 l víz vagy zöldségalaplé

    Tálaláshoz:

    • tejföl
    • szálasra vágott chili

    Elkészítése:

    A megtisztított fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk.

    A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés őrölt szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és puhára főzzük a zöldségeket.

    Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges tovább ízesíthetjük. Tejföllel és ördöghajjal tálaljuk.

    Tipp:

    Hideg téli napokra, a szuper egészséges édesburgonya krémleves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá