Édesburgonya krémleves recept

Hozzávalók:
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- 1 kg édesburgonya
- só
- bors
- szerecsendió
- kb 1,5 l víz vagy zöldségalaplé
Tálaláshoz:
- tejföl
- szálasra vágott chili
Elkészítése:
A megtisztított fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk.
A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés őrölt szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és puhára főzzük a zöldségeket.
Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges tovább ízesíthetjük. Tejföllel és ördöghajjal tálaljuk.
Tipp:
Hideg téli napokra, a szuper egészséges édesburgonya krémleves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »