Édesburgonya krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg kókuszzsír
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kg édesburgonya
  • bors
  • szerecsendió
  • kb 1,5 l víz vagy zöldségalaplé

Tálaláshoz:

  • tejföl
  • szálasra vágott chili

Elkészítése:

A megtisztított fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk.

A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés őrölt szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és puhára főzzük a zöldségeket.

Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges tovább ízesíthetjük. Tejföllel és ördöghajjal tálaljuk.

Tipp:

Hideg téli napokra, a szuper egészséges édesburgonya krémleves.