Daragombócos zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db tyúkhúsleves-kocka
- 30 dkg mirelit vajbab
- só
- bors
- petrezselyemzöld
A daragaluskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg búzadara
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 5 dkg vaj
- pici só
- petrezselyemzöld
- zellerlevél
- 1 mk vegeta
Elkészítése:
A felkarikázott répákat kevés vízen a hagymával és a többi hozzávalókkal félkészre párolom, majd a hagymát kiveszem a levesből.
Feltöltöm kellő mennyiségű vízzel és felforralom.
Közben elkészítem a daragaluskát.
A tojást felverem, a vajat hozzákeverem, kicsit borsozom, ételízesítővel és petrezselyem zölddel ízesítem, majd a búzadarát teszem hozzá, hogy közepes állagú legyen.
Hozzákeverek egy késhegyni szódabikarbónát, majd fél órára állni hagyom.
A dara megdagad, a leves felforr és egy kanállal a forró lobogó levesbe szaggatom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »