Daragombócos zöldségleves recept
Hozzávalók:
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db tyúkhúsleves-kocka
- 30 dkg mirelit vajbab
- só
- bors
- petrezselyemzöld
A daragaluskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg búzadara
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 5 dkg vaj
- pici só
- petrezselyemzöld
- zellerlevél
- 1 mk vegeta
Elkészítése:
A felkarikázott répákat kevés vízen a hagymával és a többi hozzávalókkal félkészre párolom, majd a hagymát kiveszem a levesből.
Feltöltöm kellő mennyiségű vízzel és felforralom.
Közben elkészítem a daragaluskát.
A tojást felverem, a vajat hozzákeverem, kicsit borsozom, ételízesítővel és petrezselyem zölddel ízesítem, majd a búzadarát teszem hozzá, hogy közepes állagú legyen.
Hozzákeverek egy késhegyni szódabikarbónát, majd fél órára állni hagyom.
A dara megdagad, a leves felforr és egy kanállal a forró lobogó levesbe szaggatom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »











