Currys zöldségleves garnélával üvegtésztával recept

Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 3 evőkanál szezámolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg shitake, vagy más gombafajta
- 1 db csilipaprika
- 1 evőkanál csípős curryfűszer
- 1 liter húsalaplé
- 4-5 szem koktélparadicsom
- 10 dkg üvegtészta
- 2 szál újhagyma
- 40 dkg pucolt, előfőzött garnélarák fagyasztott
- 2 dl kókusztej
- só, frissen őrölt fekete bors
- 1 db lime leve
- 1 ek méz
- 1 kis csokor korianderlevél és petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg az olajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a megpucolt, vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, a felkarikázott csilipaprikát, és a curry fűszert.
Pirítsuk át, majd öntsük fel a levessel, adjuk hozzá a kettévágott paradicsomokat, és forralva főzzük 12 percig.
Az utolsó pár percben adjuk hozzá az üvegtésztát, a felkarikázott újhagymát, és garnélát is.
Öntsük hozzá a kókusztejet, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk.
Forraljuk össze a levest, a lime facsart levével, savanyítsuk, a mézzel édesítsük.
Szórjuk meg a durvára vágott korianderrel, azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »