Currys karfiolleves recept
Hozzávalók:
- 2 szál répa ( kb 15 dkg )
- 20 dkg burgonya
- 1 kisebb karfiol
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- diónyi friss gyömbér
- 1 , 5 tk currypor
- 1 zöldségleves kocka
- 1 dl tejszín
- só, bors
Elkészítése:
A répát felkarikázzuk, a burgonyát kisebb kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük majd a felét megpároljuk.
Kevés olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzászórjuk a curryt, az apróra vágott gyömbért, a zúzott fokhagymát és pár másodpercig pirítjuk.
Azután felöntjük kb 8 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és a zöldségeket, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségek negyedét kiszedjük a levesből majd egy botmixerrel az egészet pürésítjük. Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd ízesítjük sóval és borssal.
A zöldségeket visszatesszük a levesbe, tálaláskor teszünk minden tányérba a párolt karfiolból, rámerjük a levest majd felaprított újhagymával és kockára vágott kápia paprikával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









