Currys karfiolleves recept

Hozzávalók:
- 2 szál répa ( kb 15 dkg )
- 20 dkg burgonya
- 1 kisebb karfiol
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- diónyi friss gyömbér
- 1 , 5 tk currypor
- 1 zöldségleves kocka
- 1 dl tejszín
- só, bors
Elkészítése:
A répát felkarikázzuk, a burgonyát kisebb kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük majd a felét megpároljuk.
Kevés olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzászórjuk a curryt, az apróra vágott gyömbért, a zúzott fokhagymát és pár másodpercig pirítjuk.
Azután felöntjük kb 8 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és a zöldségeket, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségek negyedét kiszedjük a levesből majd egy botmixerrel az egészet pürésítjük. Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd ízesítjük sóval és borssal.
A zöldségeket visszatesszük a levesbe, tálaláskor teszünk minden tányérba a párolt karfiolból, rámerjük a levest majd felaprított újhagymával és kockára vágott kápia paprikával kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »