Hozzávalók:
Elkészítése:
A répát felkarikázzuk, a burgonyát kisebb kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük majd a felét megpároljuk.
Kevés olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzászórjuk a curryt, az apróra vágott gyömbért, a zúzott fokhagymát és pár másodpercig pirítjuk.
Azután felöntjük kb 8 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és a zöldségeket, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségek negyedét kiszedjük a levesből majd egy botmixerrel az egészet pürésítjük. Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd ízesítjük sóval és borssal.
A zöldségeket visszatesszük a levesbe, tálaláskor teszünk minden tányérba a párolt karfiolból, rámerjük a levest majd felaprított újhagymával és kockára vágott kápia paprikával kínáljuk.