Csülkös bableves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg száraz tarkabab
- 1 füstölt csülök
- 1/2 szál füstölt kolbász
- 2-3 sárgarépa
- 1-2 fehérrépa
- 1/4 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4-5 db babérlevél
- 1 ek egész bors
- ízlés szerint só vagy ételízesítő
Rántáshoz:
- 1-2 tk zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
Elkészítése:
Megtisztítjuk a zöldségeket és a hagymákat. Beáztatjuk a babot.
Egy nagyobb lábosban, hideg vízben tesszük fel főni a csülköt, babot, hagymákat, fűszereket. Hagyjunk neki sok időt.
Készítünk hagymás rántást a hozzávalókból.
Ha megfőtt a bab és a csülök is puha, akkor besűrítjük a levest a rántással.
Tálaláskor tejfölt és aprított hagymát teszek a tányérba. Mi így szeretjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.