Csülkös bableves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg száraz tarkabab
- 1 füstölt csülök
- 1/2 szál füstölt kolbász
- 2-3 sárgarépa
- 1-2 fehérrépa
- 1/4 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4-5 db babérlevél
- 1 ek egész bors
- ízlés szerint só vagy ételízesítő
Rántáshoz:
- 1-2 tk zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
Elkészítése:
Megtisztítjuk a zöldségeket és a hagymákat. Beáztatjuk a babot.
Egy nagyobb lábosban, hideg vízben tesszük fel főni a csülköt, babot, hagymákat, fűszereket. Hagyjunk neki sok időt.
Készítünk hagymás rántást a hozzávalókból.
Ha megfőtt a bab és a csülök is puha, akkor besűrítjük a levest a rántással.
Tálaláskor tejfölt és aprított hagymát teszek a tányérba. Mi így szeretjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »