Csontleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg húsos karajcsont vagy orja
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- fél zellergumó
- fél fej karalábé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 szál zellerlevél
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tv paprika
- 1 db koktélparadicsom
- só, bors
- 5 szem szemes bors
- 1 dkg cérnametélt
Elkészítése:
Egy nagyobb fazékba belerakjuk a orját és feltesszük főni hideg vízben. Ha felforrt és feladja a habját, akkor azt szűrőkanállal leszedjük.
A megtisztított zöldségeket hasábokra vágjuk a hagymákat egészben egészben hagyjuk, majd a leveshez adjuk és lassú tűzön fözzük puhára. Közben ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel.
Ha megfőtt az orja, akkor leszűrjük a levet és a tésztával befőzzük.
Tálalásnál külön kínáljuk a húst és a zöldségeket. Mindenki azt szed hozzá, amit szeretne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »