Csirkeaprólék leves recept

Hozzávalók:
- 500 g csirkeaprólék (far-hát, szárny, láb, szív, zúza, máj)
- 5 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 2 marék zöldborsó
- 1 csokor újhagyma
- kevés só
- bors
- 1 dl bor
- 1 lestyán levél
- 2 marék levestészta
Elkészítése:
A sárgarépát és petrezselyem gyökeret megtisztítom, karikákra vágom. Kevés zsiradékon párolom, megsózom, és hozzáadom a feldarabolt aprólékot a belsőséggel együtt.
Addig párolom, míg fehéredni kezdenek a húsok. Felöntöm a száraz fehérborral, friss borsot őrlök rá, és fedő alatt, időnként megkeverve 10 percig párolom. Ezután annyi vizet töltök rá, hogy bőven ellepje.
Forrásig fedő alatt főzöm. Belekerül a finomra vágott lestyán és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá. Hozzáadom a zöldborsót is, majd mikor már a húsok is megpuhultak, a levestésztát is.
Újra felforralom, és elkészült a leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »