Csirke lábas gulyásleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke láb
- 50 dkg burgonya
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg liszt
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon, ráteszem a préselt fokhagymát és a fűszerpaprikát és jól elkeverem, majd hozzáadom a csirke lábakat amikről levágtam a körmöket és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje.
Hozzáadom a sót, köményt, borsot, gulyáskrémet ízlés szerint.
Mikor félig megfőtt, akkor teszem bele a kockázott burgonyát, sárga és fehérrépát, zellert. Kb még 1,5 l vizet öntök rá.
Mikor már minden megfőtt beleszaggatom a nokedlit. A tojást kissé felverem és hozzáadom a lisztet, hogy nokedli állagú tésztát kapjak. Késsel vagy kanállal a levesbe szaggatom, majd készre főzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










