Csirke lábas gulyásleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirke láb
- 50 dkg burgonya
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon, ráteszem a préselt fokhagymát és a fűszerpaprikát és jól elkeverem, majd hozzáadom a csirke lábakat amikről levágtam a körmöket és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje.
Hozzáadom a sót, köményt, borsot, gulyáskrémet ízlés szerint.
Mikor félig megfőtt, akkor teszem bele a kockázott burgonyát, sárga és fehérrépát, zellert. Kb még 1,5 l vizet öntök rá.
Mikor már minden megfőtt beleszaggatom a nokedlit. A tojást kissé felverem és hozzáadom a lisztet, hogy nokedli állagú tésztát kapjak. Késsel vagy kanállal a levesbe szaggatom, majd készre főzöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »