Csípős-savanyú leves kacsahússal recept
Hozzávalók:
- 2 db kacsacomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dl csirke alaplé
- 20 dkg shiitake gomba (konzerv)
- 1/4 lila káposzta
- 2 db sárgarépa
- 1 db babcsíra (kis konzerv)
- 2-3 ek vörösbor ecet
- 3 ek sötét szójaszósz
- 2 ek csiliszósz (piri-piri)
- 2-4 cm friss gyömbér
- 1 ek keményítő
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fehérbors
- só
Elkészítése:
A kacsacombról lefejtem a bőrt a hájjal együtt, felkockázom és kisütöm, abban az edényben, amiben a leves is készül majd.
A húst kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A gombáról leöntöm a levet és a lila káposztával együtt felszeletelem, a sárgarépát vékony csíkokra (gyufára) vágom.
A fazékból kiszedem a kisült kacsatöpörtyűt és a zsírból 2 evőkanálnyit hevítek, megfuttatom rajta a lereszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadom a húst és fehéredésid pirítom, majd megsózom, borsozom, felöntöm alaplével és a hús puhulásáig főzöm.
Hozzáadom a káposztát, sárgarépát és roppanósra főzőm, 3-5 perc alatt.
Felöntöm 1 l vízzel, belekeverem az ecetet, szójaszószt, csiliszószt, és felforralom.
Ezután beleöntöm a kevés vízben elkevert keményítőt.
A tojást egy tálban elkeverem és a forrásban lévő levesbe csurgatom, miközben a levest keverem, hogy hosszú szálakban főljön meg a tojás.
Végül belekeverem a babcsírát és forrón tálalom.