Csípős-savanyú leves kacsahússal recept

Hozzávalók:
- 2 db kacsacomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dl csirke alaplé
- 20 dkg shiitake gomba (konzerv)
- 1/4 lila káposzta
- 2 db sárgarépa
- 1 db babcsíra (kis konzerv)
- 2-3 ek vörösbor ecet
- 3 ek sötét szójaszósz
- 2 ek csiliszósz (piri-piri)
- 2-4 cm friss gyömbér
- 1 ek keményítő
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fehérbors
- só
Elkészítése:
A kacsacombról lefejtem a bőrt a hájjal együtt, felkockázom és kisütöm, abban az edényben, amiben a leves is készül majd.
A húst kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A gombáról leöntöm a levet és a lila káposztával együtt felszeletelem, a sárgarépát vékony csíkokra (gyufára) vágom.
A fazékból kiszedem a kisült kacsatöpörtyűt és a zsírból 2 evőkanálnyit hevítek, megfuttatom rajta a lereszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadom a húst és fehéredésid pirítom, majd megsózom, borsozom, felöntöm alaplével és a hús puhulásáig főzöm.
Hozzáadom a káposztát, sárgarépát és roppanósra főzőm, 3-5 perc alatt.
Felöntöm 1 l vízzel, belekeverem az ecetet, szójaszószt, csiliszószt, és felforralom.
Ezután beleöntöm a kevés vízben elkevert keményítőt.
A tojást egy tálban elkeverem és a forrásban lévő levesbe csurgatom, miközben a levest keverem, hogy hosszú szálakban főljön meg a tojás.
Végül belekeverem a babcsírát és forrón tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »