Csibe becsinált leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 30 dkg zöldborsó
- 6 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kisebb fej karalábé kockázva
- 1 kisebb zellergumó kockázva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 evőkanál (kacsa)zsír
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 ág lestyán
- 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A zsírt megolvasztjuk, a feldarabolt csirkét beletesszük. Lefedve, mérsékelt tűzön nagyjából 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépa és fehérrépa karikákat, a kockára vágott zellert és karalábét. Folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk még legalább 10 percig.
Megszórjuk a liszttel, lepirítjuk és felöntjük vízzel. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát és az összekötözött lestyánt.
Fedő nélkül felforraljuk, majd alacsony lángon, nagyjából 30 percig főzzük.
Hozzáadjuk a zöldborsót, a csirke máját és fedő alatt tovább főzzük még 15 percet.
Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, forralunk rajta, majd tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »