Csibe becsinált leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 30 dkg zöldborsó
- 6 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kisebb fej karalábé kockázva
- 1 kisebb zellergumó kockázva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 evőkanál (kacsa)zsír
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 ág lestyán
- 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A zsírt megolvasztjuk, a feldarabolt csirkét beletesszük. Lefedve, mérsékelt tűzön nagyjából 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépa és fehérrépa karikákat, a kockára vágott zellert és karalábét. Folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk még legalább 10 percig.
Megszórjuk a liszttel, lepirítjuk és felöntjük vízzel. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát és az összekötözött lestyánt.
Fedő nélkül felforraljuk, majd alacsony lángon, nagyjából 30 percig főzzük.
Hozzáadjuk a zöldborsót, a csirke máját és fedő alatt tovább főzzük még 15 percet.
Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, forralunk rajta, majd tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »