Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csibe becsinált leves recept

Csibe becsinált leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirke
    • 30 dkg zöldborsó
    • 6 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 kisebb fej karalábé kockázva
    • 1 kisebb zellergumó kockázva
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 2 evőkanál (kacsa)zsír
    • 1 evőkanál liszt
    • 2-3 ág lestyán
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva

    Elkészítése:

    A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.

    A zsírt megolvasztjuk, a feldarabolt csirkét beletesszük. Lefedve, mérsékelt tűzön nagyjából 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépa és fehérrépa karikákat, a kockára vágott zellert és karalábét. Folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk még legalább 10 percig.

    Megszórjuk a liszttel, lepirítjuk és felöntjük vízzel. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát és az összekötözött lestyánt.

    Fedő nélkül felforraljuk, majd alacsony lángon, nagyjából 30 percig főzzük.

    Hozzáadjuk a zöldborsót, a csirke máját és fedő alatt tovább főzzük még 15 percet.

    Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, forralunk rajta, majd tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá