Csibe becsinált leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 30 dkg zöldborsó
  • 6 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kisebb fej karalábé kockázva
  • 1 kisebb zellergumó kockázva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 evőkanál (kacsa)zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 ág lestyán
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva

Elkészítése:

A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.

A zsírt megolvasztjuk, a feldarabolt csirkét beletesszük. Lefedve, mérsékelt tűzön nagyjából 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépa és fehérrépa karikákat, a kockára vágott zellert és karalábét. Folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk még legalább 10 percig.

Megszórjuk a liszttel, lepirítjuk és felöntjük vízzel. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát és az összekötözött lestyánt.

Fedő nélkül felforraljuk, majd alacsony lángon, nagyjából 30 percig főzzük.

Hozzáadjuk a zöldborsót, a csirke máját és fedő alatt tovább főzzük még 15 percet.

Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, forralunk rajta, majd tálalhatjuk is.