Burgonyakrémleves kolbászchipsszel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál vaj
- 1,5 kg burgonya
- 5 dl tejszín
- 1,5 liter víz
- só, bors
Chips:
- 20 dkg kolbász (vékonyra szeletelve)
- olaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kolbászszeleteket, kiszedjük és félretesszük.
Egy nagy lábasban vajat hevítünk és kis lángon üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük kb 1,5 l vízzel és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő.
Sózzuk, borsozzuk, majd ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még 1-2 dl vizet és együtt főzzük még rövid ideig.
Botmixerrel pürésítjük és a kolbászchipsszel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









