Burgonyakrémleves kolbászchipsszel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál vaj
- 1,5 kg burgonya
- 5 dl tejszín
- 1,5 liter víz
- só, bors
Chips:
- 20 dkg kolbász (vékonyra szeletelve)
- olaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kolbászszeleteket, kiszedjük és félretesszük.
Egy nagy lábasban vajat hevítünk és kis lángon üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük kb 1,5 l vízzel és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő.
Sózzuk, borsozzuk, majd ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még 1-2 dl vizet és együtt főzzük még rövid ideig.
Botmixerrel pürésítjük és a kolbászchipsszel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









