Burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál vaj
  • 1,5 kg burgonya
  • 5 dl tejszín
  • 1,5 liter víz
  • só, bors

Chips:

  • 20 dkg kolbász (vékonyra szeletelve)
  • olaj

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kolbászszeleteket, kiszedjük és félretesszük.

Egy nagy lábasban vajat hevítünk és kis lángon üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük kb 1,5 l vízzel és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő.

Sózzuk, borsozzuk, majd ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még 1-2 dl vizet és együtt főzzük még rövid ideig.

Botmixerrel pürésítjük és a kolbászchipsszel tálaljuk.