Burgonyagombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- negyed karalábé
- 2 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, majd kiszedjük és egy tálban összetörjük. A levét félretesszük.
A kihűlt burgonyához adjuk a lisztet, tojást, az apróra vágott petrezselymet és sózzuk. Összedolgozzuk, majd diónyi darabokat csípünk le belőle és kis gombócokat formázunk a masszából.
A darabolt hagymát és karikára vágott zöldségeket kissé megpirítjuk az olajon, 1,5 liter vízzel felöntjük, hozzáöntjük a burgonya levét is, sót adunk hozzá.
Mikor a zöldségek már puhák, akkor beletesszük a gombócokat és megvárjuk, amíg feljönnek a leves tetejére, ekkor még 2-3 percig főzzük.
Tálaláskor aprított petrezselyemmel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »