Burgonyagombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- negyed karalábé
- 2 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, majd kiszedjük és egy tálban összetörjük. A levét félretesszük.
A kihűlt burgonyához adjuk a lisztet, tojást, az apróra vágott petrezselymet és sózzuk. Összedolgozzuk, majd diónyi darabokat csípünk le belőle és kis gombócokat formázunk a masszából.
A darabolt hagymát és karikára vágott zöldségeket kissé megpirítjuk az olajon, 1,5 liter vízzel felöntjük, hozzáöntjük a burgonya levét is, sót adunk hozzá.
Mikor a zöldségek már puhák, akkor beletesszük a gombócokat és megvárjuk, amíg feljönnek a leves tetejére, ekkor még 2-3 percig főzzük.
Tálaláskor aprított petrezselyemmel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »