Burgonyagombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- negyed karalábé
- 2 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, majd kiszedjük és egy tálban összetörjük. A levét félretesszük.
A kihűlt burgonyához adjuk a lisztet, tojást, az apróra vágott petrezselymet és sózzuk. Összedolgozzuk, majd diónyi darabokat csípünk le belőle és kis gombócokat formázunk a masszából.
A darabolt hagymát és karikára vágott zöldségeket kissé megpirítjuk az olajon, 1,5 liter vízzel felöntjük, hozzáöntjük a burgonya levét is, sót adunk hozzá.
Mikor a zöldségek már puhák, akkor beletesszük a gombócokat és megvárjuk, amíg feljönnek a leves tetejére, ekkor még 2-3 percig főzzük.
Tálaláskor aprított petrezselyemmel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »