Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsóleves májgaluskával recept

Borsóleves májgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 kisebb karalábé
    • 1 fej vöröshagyma
    • egész bors
    • bazsalikom
    • kakukkfű
    • petrezselyemzöld
    • 20 dkg zöldborsó
    • 1 ek liszt

    A májgaluskához:

    • 20 dkg sertésmáj fagyasztva
    • 2 zsemle áztatva, kinyomkodva
    • őrölt bors
    • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
    • 1 ek vágott petrezselyemzöld
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy evőkanállal a gombócokhoz.

    Dinszteljük meg kevés olajon a hagymát, amiből szintén tegyünk félre egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez adjuk hozzá a répát, a karalábét és ezzel együtt pirítsuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is.

    A zöldségeket szórjuk meg liszttel, keverjük át és öntsünk hozzá vizet. Ízlés szerint sózzuk meg és ízesítsük, majd  addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.

    Készítsük el a gombócokat is. A fagyos májat lereszeljük, majd a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, a vízből kinyomkodott zsemlével és annyi zsemlemorzsával összekeverjük, hogy ne legyen kemény, de lágy sem.

    Petrezselyemmel,sóval és borssal ízesítjük. Vizes kézzel formázzunk a masszából gombócokat. Ha túl lágy a massza, akkor adjunk hozzá zsemlemorzsát.

    Pihentessük legalább 20 percet.

    Amikor megfőttek a zöldségek, a leveshez tegyük hozzá a gombócokat és még 10 percig főzzük.

    Külön főzhetünk mellé tésztát.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá