Borsóleves májgaluskával recept
Hozzávalók:
Leveshez:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- só
- egész bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
- 20 dkg zöldborsó
- 1 ek liszt
A májgaluskához:
- 20 dkg sertésmáj fagyasztva
- 2 zsemle áztatva, kinyomkodva
- só
- őrölt bors
- 1 kisebb vöröshagyma reszelve
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - zsemlemorzsa
Elkészítése:
A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy evőkanállal a gombócokhoz.
Dinszteljük meg kevés olajon a hagymát, amiből szintén tegyünk félre egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez adjuk hozzá a répát, a karalábét és ezzel együtt pirítsuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is.
A zöldségeket szórjuk meg liszttel, keverjük át és öntsünk hozzá vizet. Ízlés szerint sózzuk meg és ízesítsük, majd addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
Készítsük el a gombócokat is. A fagyos májat lereszeljük, majd a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, a vízből kinyomkodott zsemlével és annyi zsemlemorzsával összekeverjük, hogy ne legyen kemény, de lágy sem.
Petrezselyemmel,sóval és borssal ízesítjük. Vizes kézzel formázzunk a masszából gombócokat. Ha túl lágy a massza, akkor adjunk hozzá zsemlemorzsát.
Pihentessük legalább 20 percet.
Amikor megfőttek a zöldségek, a leveshez tegyük hozzá a gombócokat és még 10 percig főzzük.
Külön főzhetünk mellé tésztát.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










