Böjtös vajas bableves gyöngybabból recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gyöngybab
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 fej vörös hagyma
- 1 kisebb zeller
- 1 kisebb karalábé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- vaj, liszt, só
Elkészítése:
Az előző nap beáztatott babot feltesszük főni, a babérlevéllel, egy fej hagymával.
Amikor már majdnem megfőtt, akkor beleteszünk fehérrépát, sárgarépát, egy darab zellert, karalábét, amikor ez is megfőtt fokhagymás, vajas, rántással, berántjuk, majd újból felforraljuk.
Tipp:
Nagyanyám “nagy pénteken” szokta főzni. Másodiknak pedig mézes – mákos tésztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »