Böjtös vajas bableves gyöngybabból recept
Hozzávalók:
- 50 dkg gyöngybab
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 fej vörös hagyma
- 1 kisebb zeller
- 1 kisebb karalábé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- vaj, liszt, só
Elkészítése:
Az előző nap beáztatott babot feltesszük főni, a babérlevéllel, egy fej hagymával.
Amikor már majdnem megfőtt, akkor beleteszünk fehérrépát, sárgarépát, egy darab zellert, karalábét, amikor ez is megfőtt fokhagymás, vajas, rántással, berántjuk, majd újból felforraljuk.
Tipp:
Nagyanyám “nagy pénteken” szokta főzni. Másodiknak pedig mézes – mákos tésztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









