Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Batáta krémleves fokhagymás-sajtos ropogóssal recept

Batáta krémleves fokhagymás-sajtos ropogóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3-4 db nagyobb édesburgonya
    • 2 fej vöröshagyma (kisebb)
    • 10 dkg vaj
    • 150 ml tejszín
    • 500 ml víz
    • olaj
    • só, bors, füstölt pirospaprika
    • 1 db leveskocka

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozom, kockázom.

    Egy lábosban olajon megdinsztelem az aprított hagymát, hozzáadom a burgonyát és ízlés szerint fűszerezem, majd felöntöm fél liter vízzel. Amikor felforrt, hozzáadom a leveskockát.

    Kis lángon puhulásig főzöm. Botmixerrel krémesítem, majd visszateszem a tűzhelyre. Beleöntöm a tejszínt és összeforralom.

    A tetejére levesgyöngy vagy pirított zsemlekocka, esetleg reszelt sajt is mehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá