Batáta krémleves fokhagymás-sajtos ropogóssal recept

Hozzávalók:
- 3-4 db nagyobb édesburgonya
- 2 fej vöröshagyma (kisebb)
- 10 dkg vaj
- 150 ml tejszín
- 500 ml víz
- olaj
- só, bors, füstölt pirospaprika
- 1 db leveskocka
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom, kockázom.
Egy lábosban olajon megdinsztelem az aprított hagymát, hozzáadom a burgonyát és ízlés szerint fűszerezem, majd felöntöm fél liter vízzel. Amikor felforrt, hozzáadom a leveskockát.
Kis lángon puhulásig főzöm. Botmixerrel krémesítem, majd visszateszem a tűzhelyre. Beleöntöm a tejszínt és összeforralom.
A tetejére levesgyöngy vagy pirított zsemlekocka, esetleg reszelt sajt is mehet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »