Batáta krémleves fokhagymás-sajtos ropogóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Batáta krémleves fokhagymás-sajtos ropogóssal

Hozzávalók:

  • 3-4 db nagyobb édesburgonya
  • 2 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 10 dkg vaj
  • 150 ml tejszín
  • 500 ml víz
  • olaj
  • só, bors, füstölt pirospaprika
  • 1 db leveskocka

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom, kockázom.

Egy lábosban olajon megdinsztelem az aprított hagymát, hozzáadom a burgonyát és ízlés szerint fűszerezem, majd felöntöm fél liter vízzel. Amikor felforrt, hozzáadom a leveskockát.

Kis lángon puhulásig főzöm. Botmixerrel krémesítem, majd visszateszem a tűzhelyre. Beleöntöm a tejszínt és összeforralom.

A tetejére levesgyöngy vagy pirított zsemlekocka, esetleg reszelt sajt is mehet.