Bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 ek liszt
- 5 dkg rizs
- 2-3 közepes burgonya
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- só
- ecet ízlés szerint
- 2 babkonzerv
Elkészítése:
A sárga és fehérrépát hámozás után feldaraboljuk.
Az olajon megdinszteljük a meghámozott és felaprított hagymát, hozzáadjuk a répákat azzal is pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk.
Ekkor a fűszerpaprikát is belekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet is. 2 liter vízzel felöntjük és kevergetve főzzük. Ízlés szerint sózzuk.
Mikor a zöldségek félig megfőttek, adjuk hozzá a darabolt burgonyát, a rizst, a konzerveket és készre főzzük.
Ízlés szerint ecetet adunk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »