Babgulyás vadász módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg szarvas gulyáshús
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg szalonna
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 4 db közepes burgonya
- 20 dkg tarkabab
- 2 evőkanál pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál vad fűszerkeverék
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bor
Tálaláshoz
- ízlés szerint csipetke
Elkészítése:
Készítsük elő konyhakészre a szarvashúst.
Daraboljuk fel, és tegyük egy nagyobb tálba. Áztassuk be hideg vízbe 2-3 órára.
Cseréljük le rajta többször a vizet, így kiázik belőle a vér, a szőr, és egyéb nemkívánatos anyagok.
Áztatás után öblítsük át a húst többször, amíg tiszta lesz a hús körül a víz, végül csepegtessük le.
A kockára vágott szalonnát pirítsuk addig, amíg a szalonna üvegessé válik, majd szórjuk bele a kockára vágott hagymát és pirítsuk le.
Húzzuk félre az edényt, szórjuk rá fűszerpaprikát.
Keverjük el a paprikát a zsírban. Adjuk hozzá a húst és keverjük el a pörkölt alappal. Sózzuk meg óvatosan a és keverjük össze.
Adjuk hozzá az előző éjszaka beáztatott babot, és a fokhagymát. Öntsük alá egy kis vizet (kb. 1dl). Időnként keverjük át
A hús saját levet fog kiengedni. Fedjük le az edényt és hagyjuk, hogy a hús és a bab saját levében kicsit párolódjon.
Hideg vízzel felengedjük (kb. 3,5 liter). Amikor félig megpuhult a hús, adjuk hozzá a fűszereket és a konyhakészre előkészített zöldséget, sárgarépát.
Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön készre főzzük.
Kóstoljuk meg, és ha kell, akkor még ízesítsük.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »