Aszaltszilva krémleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg aszalt szilva
- 2 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 2 kávéskanál fahéj
- 1 tasak puncs pudingpor
- csipet só
- 1 csapott ek cukor
- 1 l víz
- 5 dl gyümölcslé (szilvalé)
Elkészítése:
A szilvát a szilvalével és a vízzel feltesszük főni.
Cukorral, fűszerekkel és csipet sóval ízesítjük.
Forrás után 15 percig főzzük.
A pudingport elkeverjük a tejszínnel, a levesbe öntjük, felforraljuk, majd összeturmixoljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.