Aszaltszilva krémleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aszaltszilva krémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg aszalt szilva
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 1 tasak puncs pudingpor
  • csipet só
  • 1 csapott ek cukor
  • 1 l víz
  • 5 dl gyümölcslé (szilvalé)

Elkészítése:

A szilvát a szilvalével és a vízzel feltesszük főni.

Cukorral, fűszerekkel és csipet sóval ízesítjük.

Forrás után 15 percig főzzük.

A pudingport elkeverjük a tejszínnel, a levesbe öntjük, felforraljuk, majd összeturmixoljuk.