Ananászkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 friss ananász
- 1 citrom
- 2 ek cukor
- 2 dl tejszín
- fél csomag vanília ízű GM pudingpor
A tálaláshoz:
- tejszínhab
- őrölt fahéj
Elkészítése:
Az ananászt megpucoljuk, majd a középső torzsa részét kivágjuk.
A húsos részét vágjuk apró kocákra és egy fazékban (amiben a levest, majd főzni szeretnénk) a cukorral karamellizáljuk.
Ezután felöntjük 2 liter vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, ha kezeletlen citrom volt, a megmosott héját is beledobhatjuk.
A tejszínt elkeverjük a fél csomag pudingporral, hozzámerünk egy kevés forró levet és behabarjuk a levest. Összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Lehűtve, tejszínhabbal és fahéjjal tálaljuk.
Tipp:
Télen langyosan, nyáron jégbe hűtve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »