Ananászkrémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 friss ananász
- 1 citrom
- 2 ek cukor
- 2 dl tejszín
- fél csomag vanília ízű GM pudingpor
A tálaláshoz:
- tejszínhab
- őrölt fahéj
Elkészítése:
Az ananászt megpucoljuk, majd a középső torzsa részét kivágjuk.
A húsos részét vágjuk apró kocákra és egy fazékban (amiben a levest, majd főzni szeretnénk) a cukorral karamellizáljuk.
Ezután felöntjük 2 liter vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, ha kezeletlen citrom volt, a megmosott héját is beledobhatjuk.
A tejszínt elkeverjük a fél csomag pudingporral, hozzámerünk egy kevés forró levet és behabarjuk a levest. Összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Lehűtve, tejszínhabbal és fahéjjal tálaljuk.
Tipp:
Télen langyosan, nyáron jégbe hűtve kínáljuk!
Forrás: https://scarletsite.hu/node/464
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.