Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás körtekrémleves túrós kölesgombóccal recept

Almás körtekrémleves túrós kölesgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Leves:

    • 2 közepes körte
    • 2 közepes alma
    • 1 teáskanál folyékony stevia
    • fahéj ízlés szerint
    • szegfűszeg ízlés szerint (elhagyható)
    • 0,5 fél citromból nyert citromlé
    • 5 dl víz (kb.)

    Gombóc:

    • 20 dkg főzött köles
    • 20 dkg sovány túró
    • 1 csipet só
    • 1 kávéskanál vanília aroma
    • 0.5 citromból nyert citromhéj
    • 1 ek zabkorpa
    • 4 dl víz (vagy (növényi) tej)
    • 1 ek kókuszreszelék (forgatáshoz)
    • 3 dkg törökmogyoró (forgatáshoz)

    Elkészítése:

    Leves:

    A gyümölcsöket megpucoljuk, felkockázzuk, fűszerezzük (fahéj+szegfűszeg), egy citrom levét ráfacsarjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje.

    Forralásig főzzük, majd felforralást követően botmixerrel pürésítjük.

    Pürésítést követően még visszatesszük néhány percre a tűzre, alaposan átkeverjük.

    Körteszeletekkel, aprított mogyoróval, valamint a gombócokkal tálaljuk.

    Gombóc:

    A kölest alaposan átmossuk, majd kb. dupla mennyiségű vízben vagy (növényi) tejben 1 csipet só hozzáadásával feltesszük főni.

    Kb. 15 perc alatt puhára főzzük (néha megkeverjük), de vigyázat, ha túl puha lesz, könnyen szétfoszlik a gombócban!

    Az aroma és a reszelt citromhéj hozzáadásával ízesítjük, és további 15-20 percet állni hagyjuk, amíg magába szívja a maradék folyadékot.

    Hozzáadjuk a túrót (ezt előzetesen összetörjük villával) és a zabkorpát (+ én 2 kávéskanál útifűmaghéjat is adtam hozzá – elhagyható). Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.

    A gombócok egyik felét aprított mogyoróba, míg a másik felét kókuszreszelékbe forgatjuk.

    Tipp:

    Tejszín hozzáadásával tovább krémesíthetjük (nélkülözhető).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá