Hozzávalók:
Leves:
Gombóc:
Elkészítése:
A gyümölcsöket megpucoljuk, felkockázzuk, fűszerezzük (fahéj+szegfűszeg), egy citrom levét ráfacsarjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje.
Forralásig főzzük, majd felforralást követően botmixerrel pürésítjük.
Pürésítést követően még visszatesszük néhány percre a tűzre, alaposan átkeverjük.
Körteszeletekkel, aprított mogyoróval, valamint a gombócokkal tálaljuk.
A kölest alaposan átmossuk, majd kb. dupla mennyiségű vízben vagy (növényi) tejben 1 csipet só hozzáadásával feltesszük főni.
Kb. 15 perc alatt puhára főzzük (néha megkeverjük), de vigyázat, ha túl puha lesz, könnyen szétfoszlik a gombócban!
Az aroma és a reszelt citromhéj hozzáadásával ízesítjük, és további 15-20 percet állni hagyjuk, amíg magába szívja a maradék folyadékot.
Hozzáadjuk a túrót (ezt előzetesen összetörjük villával) és a zabkorpát (+ én 2 kávéskanál útifűmaghéjat is adtam hozzá – elhagyható). Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
A gombócok egyik felét aprított mogyoróba, míg a másik felét kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tejszín hozzáadásával tovább krémesíthetjük (nélkülözhető).