Almaleves recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg alma
- 1 citrom leve
- kb 3 ek xilit vagy tetszőleges édesítőszer vagy akár porcukor
- 1 tk egész szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 2 púpozott ek étkezési keményítő
- csipet só
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk és citromlevet csepegtetünk rá, hogy ne kezdjen el barnulni.
1,5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, csipet sót és az édesítőt, majd az almakockákat és 5 perc alatt megfőzzük.
A tejfölt és a tejszínt kevés forró vízzel és az étkezési keményítővel simára keverjük és miközben a leves forr, hozzáöntjük. Alaposan átkeverjük és 1-2 perc alatt összeforraljuk, utána már tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »