Almaleves recept
Hozzávalók:
- 50-60 dkg alma
- 1 citrom leve
- kb 3 ek xilit vagy tetszőleges édesítőszer vagy akár porcukor
- 1 tk egész szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 2 púpozott ek étkezési keményítő
- csipet só
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk és citromlevet csepegtetünk rá, hogy ne kezdjen el barnulni.
1,5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, csipet sót és az édesítőt, majd az almakockákat és 5 perc alatt megfőzzük.
A tejfölt és a tejszínt kevés forró vízzel és az étkezési keményítővel simára keverjük és miközben a leves forr, hozzáöntjük. Alaposan átkeverjük és 1-2 perc alatt összeforraljuk, utána már tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










