Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi betyárgulyás recept

Alföldi betyárgulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 25 dkg sertéshús
    • 5 db krumpli
    • 1 szál sárgarépa
    • 20 dkg gomba
    • 1 szál petrezselyem gyökér
    • 1 fej hagyma
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • 15 dkg csipetke
    • kis csokor petrezselyem zöld
    • 1 szál lestyán levél
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 kanál tejföl
    • csipetke, vagy galuska ízlés szerint

    Elkészítése:

    A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik.

    Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük vízzel, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a sót, a borsot. Lassú tűzön főzzük addig, míg a hús kezd puhulni. Ekkor kerül bele a felkarikázott (kockázott) répa, a gyökér, majd később a krumpli is.

    A tejfölt, a felszeletelt gombát, és az apróra vágott petrezselyem zöldet is hozzátesszük, valamint csipetkét, esetleg galuskát főzünk bele.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá