Alföldi betyárgulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg sertéshús
- 5 db krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 20 dkg gomba
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 15 dkg csipetke
- kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál tejföl
- csipetke, vagy galuska ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik.
Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük vízzel, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a sót, a borsot. Lassú tűzön főzzük addig, míg a hús kezd puhulni. Ekkor kerül bele a felkarikázott (kockázott) répa, a gyökér, majd később a krumpli is.
A tejfölt, a felszeletelt gombát, és az apróra vágott petrezselyem zöldet is hozzátesszük, valamint csipetkét, esetleg galuskát főzünk bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »