Alföldi betyárgulyás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg sertéshús
  • 5 db krumpli
  • 1 szál sárgarépa
  • 20 dkg gomba
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1 fej hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 15 dkg csipetke
  • kis csokor petrezselyem zöld
  • 1 szál lestyán levél
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kanál tejföl
  • csipetke, vagy galuska ízlés szerint

Elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik.

Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük vízzel, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a sót, a borsot. Lassú tűzön főzzük addig, míg a hús kezd puhulni. Ekkor kerül bele a felkarikázott (kockázott) répa, a gyökér, majd később a krumpli is.

A tejfölt, a felszeletelt gombát, és az apróra vágott petrezselyem zöldet is hozzátesszük, valamint csipetkét, esetleg galuskát főzünk bele.