Vegán vöröslencse fasírt recept
Hozzávalók:
- 500 g vöröslencse
- 2 fej vöröshagyma
- 12-14 db friss bazsalikomlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- kevés étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A lencsét 1-2 órára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
Késes aprítóba tesszük a lencsét, majd hozzáadjuk a megpucolt vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket. Teljesen krémes pépet készítünk belőle.
Felhevítjük az olajat egy serpenyőben és a pépből körülbelül egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk bele. A tetejét megnyomjuk, hogy fasírt formája legyen, majd mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Hasábburgonyával és mangó chutneyval tálaltam.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









