Vegán vöröslencse fasírt recept
Hozzávalók:
- 500 g vöröslencse
- 2 fej vöröshagyma
- 12-14 db friss bazsalikomlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- kevés étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A lencsét 1-2 órára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
Késes aprítóba tesszük a lencsét, majd hozzáadjuk a megpucolt vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket. Teljesen krémes pépet készítünk belőle.
Felhevítjük az olajat egy serpenyőben és a pépből körülbelül egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk bele. A tetejét megnyomjuk, hogy fasírt formája legyen, majd mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Hasábburgonyával és mangó chutneyval tálaltam.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









