Vegán vöröslencse fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g vöröslencse
  • 2 fej vöröshagyma
  • 12-14 db friss bazsalikomlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • kevés étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A lencsét 1-2 órára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.

Késes aprítóba tesszük a lencsét, majd hozzáadjuk a megpucolt vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket. Teljesen krémes pépet készítünk belőle.

Felhevítjük az olajat egy serpenyőben és a pépből körülbelül egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk bele. A tetejét megnyomjuk, hogy fasírt formája legyen, majd mindkét oldalát ropogósra sütjük.

Hasábburgonyával és mangó chutneyval tálaltam.