Szezámmagos sajt rizzsel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg (trappista) sajt
- 4 kis
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 6 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál szezámmag
Rizshez:
- 2 dl rizs
- 1 csomag mazsola
- csipet só
- olaj
Elkészítése:
A rizst kevés olajon megpírítjuk, 4 dl vizet ráöntünk, izlés szerint megsózzuk és belekeverjük a megmosottt mazsolát.
Amikor felforrt, lefedjük és mérsékelt lángon puhára pároljuk.
A sajtot nem túl vékonyan felszeleteljük. A sajtszeleteket lisztbe, majd sóval enyhén felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a bepanírozott sajtdarabokat újra beforgatjuk tojásba, majd szezámmagos zsemlemorzsába.
A kétszer bepanírozott sajtokat felforrósított olajban pirosra sütjük, közben egyszer megforgatjuk.
A kész rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »