Szezámmagos sajt rizzsel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg (trappista) sajt
- 4 kis
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 6 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál szezámmag
Rizshez:
- 2 dl rizs
- 1 csomag mazsola
- csipet só
- olaj
Elkészítése:
A rizst kevés olajon megpírítjuk, 4 dl vizet ráöntünk, izlés szerint megsózzuk és belekeverjük a megmosottt mazsolát.
Amikor felforrt, lefedjük és mérsékelt lángon puhára pároljuk.
A sajtot nem túl vékonyan felszeleteljük. A sajtszeleteket lisztbe, majd sóval enyhén felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a bepanírozott sajtdarabokat újra beforgatjuk tojásba, majd szezámmagos zsemlemorzsába.
A kétszer bepanírozott sajtokat felforrósított olajban pirosra sütjük, közben egyszer megforgatjuk.
A kész rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »