Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habkarika recept

Habkarika
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 36 dkg porcukor
    • ételfesték ízlés szerint

    Elkészítése:

    A sütőt 60 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral kibélelünk.

    A fele porcukrot 100 ml vízzel összeforraljuk.

    Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, a maradék porcukrot apránként adagolva.

    A cukorszirupot addig főzzük, amíg nagy buborékok képződnek rajta és sűrű, folyós nem lesz. Ebbe a szirupba csepegtetjük bele az ételfestéket.

    Ekkor vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjékhez és már gőz fölött tovább verjük, amíg borotvahab keménységű nem lesz.

    Csillagcsöves nyomózsákból emeletes karikákat nyomunk a tepsire.

    Ekkor betesszük a sütőbe, a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk és 60 fokon szárítjuk 100 percen át.

    Ekkor elzárjuk a gázt és a sütőben hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá