Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt 60 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A fele porcukrot 100 ml vízzel összeforraljuk.
Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, a maradék porcukrot apránként adagolva.
A cukorszirupot addig főzzük, amíg nagy buborékok képződnek rajta és sűrű, folyós nem lesz. Ebbe a szirupba csepegtetjük bele az ételfestéket.
Ekkor vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjékhez és már gőz fölött tovább verjük, amíg borotvahab keménységű nem lesz.
Csillagcsöves nyomózsákból emeletes karikákat nyomunk a tepsire.
Ekkor betesszük a sütőbe, a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk és 60 fokon szárítjuk 100 percen át.
Ekkor elzárjuk a gázt és a sütőben hagyjuk kihűlni.