Áfonyás-mézes korongok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25-30 dkg méz (vagy 20 dkg méz+5-10 dkg cukor) ízlés szerint
- 40 dkg zabpehely (apróbb szemű)
- 20 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg olvasztott vaj (vagy 20 dkg vaj+ 10 dkg margarin)
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy mélyebb tálban jól keverjük ki a mézet, az olvasztott vajat és a tojásokat, majd tegyük hozzá a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát vagy sütőport és az áfonyát.
Púpos teáskanálnyi adagokból formáljunk kb 1 cm magas korongokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket, kicsit távolabb egymástól.
Kb 15 perc alatt süssük aranybarnára (érdemes azért ránézni időközben, hátha hamarabb elkészülnek!).
Amikor kész, a tepsiben hagyjuk hűlni kicsit, mert forrón még puha, majd tegyük ki rácsra a korongokat, míg teljesen ki nem hűlnek.
Jól záró dobozba téve pár óra alatt eléri végső állagát és isteni lesz.
Tipp:
Ha laktózmentes vajból készítjük, akkor a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatnak a finomságból!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









