Áfonyás-mézes korongok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25-30 dkg méz (vagy 20 dkg méz+5-10 dkg cukor) ízlés szerint
- 40 dkg zabpehely (apróbb szemű)
- 20 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg olvasztott vaj (vagy 20 dkg vaj+ 10 dkg margarin)
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy mélyebb tálban jól keverjük ki a mézet, az olvasztott vajat és a tojásokat, majd tegyük hozzá a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát vagy sütőport és az áfonyát.
Púpos teáskanálnyi adagokból formáljunk kb 1 cm magas korongokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket, kicsit távolabb egymástól.
Kb 15 perc alatt süssük aranybarnára (érdemes azért ránézni időközben, hátha hamarabb elkészülnek!).
Amikor kész, a tepsiben hagyjuk hűlni kicsit, mert forrón még puha, majd tegyük ki rácsra a korongokat, míg teljesen ki nem hűlnek.
Jól záró dobozba téve pár óra alatt eléri végső állagát és isteni lesz.
Tipp:
Ha laktózmentes vajból készítjük, akkor a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatnak a finomságból!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »