Áfonyás-mézes korongok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25-30 dkg méz (vagy 20 dkg méz+5-10 dkg cukor) ízlés szerint
- 40 dkg zabpehely (apróbb szemű)
- 20 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg olvasztott vaj (vagy 20 dkg vaj+ 10 dkg margarin)
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy mélyebb tálban jól keverjük ki a mézet, az olvasztott vajat és a tojásokat, majd tegyük hozzá a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát vagy sütőport és az áfonyát.
Púpos teáskanálnyi adagokból formáljunk kb 1 cm magas korongokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket, kicsit távolabb egymástól.
Kb 15 perc alatt süssük aranybarnára (érdemes azért ránézni időközben, hátha hamarabb elkészülnek!).
Amikor kész, a tepsiben hagyjuk hűlni kicsit, mert forrón még puha, majd tegyük ki rácsra a korongokat, míg teljesen ki nem hűlnek.
Jól záró dobozba téve pár óra alatt eléri végső állagát és isteni lesz.
Tipp:
Ha laktózmentes vajból készítjük, akkor a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatnak a finomságból!