Szezámmagos burgonyakrokett recept

Hozzávalók:
- 500 g burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 75 g liszt
- 1 tk só
- 1 kk bors
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- ízlés szerint szezámmag
Elkészítése:
A burgonyákat pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük meg. Miután megfőtt törjük át alaposan burgonyanyomóval, hogy ne maradjanak benne nagy darabok. Az összetört burgonyát hűtsük ki.
Ha kihűlt, adjuk hozzá a tojást, a lisztet, valamint ízlés szerint a sót és borsot (krumplitól függ, hogy mennyi lisztet vesz fel). Dolgozzuk össze a masszánkat. Enyhén nedves kézzel formázzunk kisebb hengereket.
Szezámmagos zsemlemorzsában forgassuk meg és forró olajban süssük aranybarnára a kroketteket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »