Szalvétagombóc recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 szikkadt zsemle
- 4 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- só
- bors
Elkészítése:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk.
A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, majd a zsemlekockákat és alaposan elkeverjük.
A masszát 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe tesszük.
180 fokon kb 20-25 percig sütjük vagy amíg szépen el nem kezd pirulni a teteje.
Szeletelve adjuk bármilyen (szószos) hús mellé köretnek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.