Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalvétagombóc recept

Szalvétagombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 szikkadt zsemle
    • 4 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 20 dkg liszt
    • bors

    Elkészítése:

    A zsemléket kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk.

    A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.

    A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, majd a zsemlekockákat és alaposan elkeverjük.

    A masszát 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe tesszük.

    180 fokon kb 20-25 percig sütjük vagy amíg szépen el nem kezd pirulni a teteje.

    Szeletelve adjuk bármilyen (szószos) hús mellé köretnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá