Szalvétagombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 szikkadt zsemle
  • 4 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • bors

Elkészítése:

A zsemléket kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk.

A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.

A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, majd a zsemlekockákat és alaposan elkeverjük.

A masszát 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe tesszük.

180 fokon kb 20-25 percig sütjük vagy amíg szépen el nem kezd pirulni a teteje.

Szeletelve adjuk bármilyen (szószos) hús mellé köretnek.