Sült fűszeres céklasaláta recept
Hozzávalók:
- 4 közepes cékla
- 2 ek méz
- 1-2 ek balzsamecet
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 kk köménymag
- 1 kk rózsabors (vagy fehérbors)
- egy csipet só
Elkészítése:
A céklát alaposan mossuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje és főzzük puhára.
Amikor puhára főtt, öntsük le a vizet, hűtsük ki teljesen, majd pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb kockákra.
A köménymagot tegyük egy serpenyőbe, majd pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután öntsük egy mozsárba, adjuk hozzá a rózsaborsot, majd őröljük finomra.
Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a felkockázott céklát és rázogatva, kevergetve pirítsuk pár percig. Közben sózzuk, szórjuk meg a rózsaborsos-köménymagos keverékkel, csorgassuk rá a mézet és a balzsamecetet és pároljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki.
Tipp:
Tálalás előtt a céklasalátát ízlés szerint szórjuk meg vékonyra szeletelt újhagymával és úgy kínáljuk. Sült és grill húsokhoz remekül illik, de ízlés szerint akár magában is fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










