Sült fűszeres céklasaláta recept

Hozzávalók:
- 4 közepes cékla
- 2 ek méz
- 1-2 ek balzsamecet
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 kk köménymag
- 1 kk rózsabors (vagy fehérbors)
- egy csipet só
Elkészítése:
A céklát alaposan mossuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje és főzzük puhára.
Amikor puhára főtt, öntsük le a vizet, hűtsük ki teljesen, majd pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb kockákra.
A köménymagot tegyük egy serpenyőbe, majd pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután öntsük egy mozsárba, adjuk hozzá a rózsaborsot, majd őröljük finomra.
Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a felkockázott céklát és rázogatva, kevergetve pirítsuk pár percig. Közben sózzuk, szórjuk meg a rózsaborsos-köménymagos keverékkel, csorgassuk rá a mézet és a balzsamecetet és pároljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki.
Tipp:
Tálalás előtt a céklasalátát ízlés szerint szórjuk meg vékonyra szeletelt újhagymával és úgy kínáljuk. Sült és grill húsokhoz remekül illik, de ízlés szerint akár magában is fogyaszthatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »