Portugál sültburgonya recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 8 burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- vaj
- olívaolaj
- rozmaring
- darabos tengeri só
Elkészítése:
Mossuk meg a burgonyát és héjában főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni.
Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra, öntsünk egy tepsibe vagy hőálló edénybe az olívaolajat (vagy napraforgó olajat) és rakjuk bele a felaprított fokhagymát, majd helyezzük el a burgonyát is a tepsiben.
Nyomkodjunk meg minden darabot, hogy a héja meghasadjon, de a burgonya maradjon egészben. Fűszerezzük a burgonyát sóval és rozmaringgal, majd tegyünk minden borgonyára egy kis darab vajat.
Süssük a burgonyát 200 fokon 15-20 percig, hogy jól megpiruljon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.