Portugál sültburgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- vaj
- olívaolaj
- rozmaring
- darabos tengeri só
Elkészítése:
Mossuk meg a burgonyát és héjában főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni.
Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra, öntsünk egy tepsibe vagy hőálló edénybe az olívaolajat (vagy napraforgó olajat) és rakjuk bele a felaprított fokhagymát, majd helyezzük el a burgonyát is a tepsiben.
Nyomkodjunk meg minden darabot, hogy a héja meghasadjon, de a burgonya maradjon egészben. Fűszerezzük a burgonyát sóval és rozmaringgal, majd tegyünk minden borgonyára egy kis darab vajat.
Süssük a burgonyát 200 fokon 15-20 percig, hogy jól megpiruljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »