Portugál sültburgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Portugál sültburgonya

Hozzávalók:

  • 8 burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • olívaolaj
  • rozmaring
  • darabos tengeri só

Elkészítése:

Mossuk meg a burgonyát és héjában főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni.

Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra, öntsünk egy tepsibe vagy hőálló edénybe az olívaolajat (vagy napraforgó olajat) és rakjuk bele a felaprított fokhagymát, majd helyezzük el a burgonyát is a tepsiben.

Nyomkodjunk meg minden darabot, hogy a héja meghasadjon, de a burgonya maradjon egészben. Fűszerezzük a burgonyát sóval és rozmaringgal, majd tegyünk minden borgonyára egy kis darab vajat.

Süssük a burgonyát 200 fokon 15-20 percig, hogy jól megpiruljon.