Kukoricafánk recept

Hozzávalók:
- 20 dkg szemes kukorica
- 20 dkg tápiókaliszt vagy sima liszt
- 15 dkg kukoricaliszt
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál cayenne bors
- 3,3 dl körte cider
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg reszelt sajt választható
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kukoricaszemeket kevés olajon pár perc alatt pirítsuk meg. Hagyjuk, hogy a szemek kicsit megpiruljanak, kérget kapjanak.
A száraz anyagokat keverjük el egyenletesen. Adjuk hozzá a kukoricaszemeket. Ha használunk sajtot, azt is adjuk hozzá. Adjuk hozzá a cidert is. Keverjük sima masszává az egészet.
Két kanál segítségével a forró olajba szaggassunk fánkokat. Süssük mindkét oldalát 2-3 percig, majd tegyük papírtörlőre és csepegtessük le.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »