Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricafánk recept

Kukoricafánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg szemes kukorica
    • 20 dkg tápiókaliszt vagy sima liszt
    • 15 dkg kukoricaliszt
    • 1 teáskanál fokhagymapor
    • 1 teáskanál cayenne bors
    • 3,3 dl körte cider
    • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
    • 10 dkg reszelt sajt választható
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A kukoricaszemeket kevés olajon pár perc alatt pirítsuk meg. Hagyjuk, hogy a szemek kicsit megpiruljanak, kérget kapjanak.

    A száraz anyagokat keverjük el egyenletesen. Adjuk hozzá a kukoricaszemeket. Ha használunk sajtot, azt is adjuk hozzá. Adjuk hozzá a cidert is. Keverjük sima masszává az egészet.

    Két kanál segítségével a forró olajba szaggassunk fánkokat. Süssük mindkét oldalát 2-3 percig, majd tegyük papírtörlőre és csepegtessük le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá