Kukoricafánk recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg szemes kukorica
- 20 dkg tápiókaliszt vagy sima liszt
- 15 dkg kukoricaliszt
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál cayenne bors
- 3,3 dl körte cider
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg reszelt sajt választható
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kukoricaszemeket kevés olajon pár perc alatt pirítsuk meg. Hagyjuk, hogy a szemek kicsit megpiruljanak, kérget kapjanak.
A száraz anyagokat keverjük el egyenletesen. Adjuk hozzá a kukoricaszemeket. Ha használunk sajtot, azt is adjuk hozzá. Adjuk hozzá a cidert is. Keverjük sima masszává az egészet.
Két kanál segítségével a forró olajba szaggassunk fánkokat. Süssük mindkét oldalát 2-3 percig, majd tegyük papírtörlőre és csepegtessük le.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.