Kukoricafánk recept

Hozzávalók:
- 20 dkg szemes kukorica
- 20 dkg tápiókaliszt vagy sima liszt
- 15 dkg kukoricaliszt
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál cayenne bors
- 3,3 dl körte cider
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg reszelt sajt választható
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kukoricaszemeket kevés olajon pár perc alatt pirítsuk meg. Hagyjuk, hogy a szemek kicsit megpiruljanak, kérget kapjanak.
A száraz anyagokat keverjük el egyenletesen. Adjuk hozzá a kukoricaszemeket. Ha használunk sajtot, azt is adjuk hozzá. Adjuk hozzá a cidert is. Keverjük sima masszává az egészet.
Két kanál segítségével a forró olajba szaggassunk fánkokat. Süssük mindkét oldalát 2-3 percig, majd tegyük papírtörlőre és csepegtessük le.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »