Kukoricafánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg szemes kukorica
  • 20 dkg tápiókaliszt vagy sima liszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • 3,3 dl körte cider
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg reszelt sajt választható
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A kukoricaszemeket kevés olajon pár perc alatt pirítsuk meg. Hagyjuk, hogy a szemek kicsit megpiruljanak, kérget kapjanak.

A száraz anyagokat keverjük el egyenletesen. Adjuk hozzá a kukoricaszemeket. Ha használunk sajtot, azt is adjuk hozzá. Adjuk hozzá a cidert is. Keverjük sima masszává az egészet.

Két kanál segítségével a forró olajba szaggassunk fánkokat. Süssük mindkét oldalát 2-3 percig, majd tegyük papírtörlőre és csepegtessük le.