Iluska burgonyafánkja recept

Hozzávalók:
- 6 közepes burgonya
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg friss élesztő
- 0,5 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
- 1 kávéskanál só
- 2 ek napraforgó olaj
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük.
A liszttel, a tojással, a felfutott élesztővel, a sóval és az olajjal jól kidolgozott tésztát gyúrunk és letakarva fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és így kelesztjük 1 órát.
Végül nem forró olajban kisütjük.
Tipp:
Savanyúsággal, majonézzel, chili szósszal, ketchuppal tálaljuk. Nekem ebből a mennyiségből 23 db lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »