Iluska burgonyafánkja recept
Hozzávalók:
- 6 közepes burgonya
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg friss élesztő
- 0,5 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
- 1 kávéskanál só
- 2 ek napraforgó olaj
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük.
A liszttel, a tojással, a felfutott élesztővel, a sóval és az olajjal jól kidolgozott tésztát gyúrunk és letakarva fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és így kelesztjük 1 órát.
Végül nem forró olajban kisütjük.
Tipp:
Savanyúsággal, majonézzel, chili szósszal, ketchuppal tálaljuk. Nekem ebből a mennyiségből 23 db lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









