Iluska burgonyafánkja recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 6 közepes burgonya
- 25 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg friss élesztő
- 0,5 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
- 1 kávéskanál só
- 2 ek napraforgó olaj
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük.
A liszttel, a tojással, a felfutott élesztővel, a sóval és az olajjal jól kidolgozott tésztát gyúrunk és letakarva fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és így kelesztjük 1 órát.
Végül nem forró olajban kisütjük.
Tipp:
Savanyúsággal, majonézzel, chili szósszal, ketchuppal tálaljuk. Nekem ebből a mennyiségből 23 db lett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.