Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Iluska burgonyafánkja recept

Iluska burgonyafánkja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 közepes burgonya
    • 25 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg friss élesztő
    • 0,5 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
    • 1 kávéskanál só
    • 2 ek napraforgó olaj
    • sütéshez olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük.

    A liszttel, a tojással, a felfutott élesztővel, a sóval és az olajjal jól kidolgozott tésztát gyúrunk és letakarva fél órát pihentetjük.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és így kelesztjük 1 órát.

    Végül nem forró olajban kisütjük.

    Tipp:

    Savanyúsággal, majonézzel, chili szósszal, ketchuppal tálaljuk. Nekem ebből a mennyiségből 23 db lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá