Iluska burgonyafánkja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 6 közepes burgonya
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
  • 1 kávéskanál só
  • 2 ek napraforgó olaj
  • sütéshez olaj

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük.

A liszttel, a tojással, a felfutott élesztővel, a sóval és az olajjal jól kidolgozott tésztát gyúrunk és letakarva fél órát pihentetjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és így kelesztjük 1 órát.

Végül nem forró olajban kisütjük.

Tipp:

Savanyúsággal, majonézzel, chili szósszal, ketchuppal tálaljuk. Nekem ebből a mennyiségből 23 db lett.