Burgonyatallér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 nagyobb burgonya
- 5 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1/4 szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A meghámozott, megmosott és a felkockázot burgonyát sós vízben főzd puhára.
A megfőtt burgonyáról a vizet öntsd le és csepegtesd le.
A burgonyát dobd egy keverőtálba, add hozzá a fűszerekert: sót, borsot, frissen reszelt szerecsdendiót, 5 dkg vajat és botmixerrel pépesítsd.
Amikor a burgonya síma masszává tört, add hozzá a tojást és a botmixerrel keverd teljesen simára.
Az elkészült masszát töltsd egy habzsákba, majd tedd hűtőbe egy órára
A pihentetett masszából egy papírral fedett tepsire kb 5 cm-es korongokat alakíts ki.
180 fokos sütőbensütőben süsd 20 percig készre vagy amíg kicsit megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »