Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyatallér recept

Burgonyatallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb burgonya
    • 5 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál só
    • 1/2 teáskanál bors
    • 1/4 szerecsendió reszelve

    Elkészítése:

    A meghámozott, megmosott és a felkockázot burgonyát sós vízben főzd puhára.

    A megfőtt burgonyáról a vizet öntsd le és csepegtesd le.

    A burgonyát dobd egy keverőtálba, add hozzá a fűszerekert: sót, borsot, frissen reszelt szerecsdendiót, 5 dkg vajat és botmixerrel pépesítsd.

    Amikor a burgonya síma masszává tört, add hozzá a tojást és a botmixerrel keverd teljesen simára.

    Az elkészült masszát töltsd egy habzsákba, majd tedd hűtőbe egy órára

    A pihentetett masszából egy papírral fedett tepsire kb 5 cm-es korongokat alakíts ki.

    180 fokos sütőbensütőben süsd 20 percig készre vagy amíg kicsit megpirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá