Burgonyatallér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 nagyobb burgonya
- 5 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1/4 szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A meghámozott, megmosott és a felkockázot burgonyát sós vízben főzd puhára.
A megfőtt burgonyáról a vizet öntsd le és csepegtesd le.
A burgonyát dobd egy keverőtálba, add hozzá a fűszerekert: sót, borsot, frissen reszelt szerecsdendiót, 5 dkg vajat és botmixerrel pépesítsd.
Amikor a burgonya síma masszává tört, add hozzá a tojást és a botmixerrel keverd teljesen simára.
Az elkészült masszát töltsd egy habzsákba, majd tedd hűtőbe egy órára
A pihentetett masszából egy papírral fedett tepsire kb 5 cm-es korongokat alakíts ki.
180 fokos sütőbensütőben süsd 20 percig készre vagy amíg kicsit megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »