Burgonyatallér recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 nagyobb burgonya
- 5 dkg vaj
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1/4 szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A meghámozott, megmosott és a felkockázot burgonyát sós vízben főzd puhára.
A megfőtt burgonyáról a vizet öntsd le és csepegtesd le.
A burgonyát dobd egy keverőtálba, add hozzá a fűszerekert: sót, borsot, frissen reszelt szerecsdendiót, 5 dkg vajat és botmixerrel pépesítsd.
Amikor a burgonya síma masszává tört, add hozzá a tojást és a botmixerrel keverd teljesen simára.
Az elkészült masszát töltsd egy habzsákba, majd tedd hűtőbe egy órára
A pihentetett masszából egy papírral fedett tepsire kb 5 cm-es korongokat alakíts ki.
180 fokos sütőbensütőben süsd 20 percig készre vagy amíg kicsit megpirul.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.