Burgonyatallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1/4 szerecsendió reszelve

Elkészítése:

A meghámozott, megmosott és a felkockázot burgonyát sós vízben főzd puhára.

A megfőtt burgonyáról a vizet öntsd le és csepegtesd le.

A burgonyát dobd egy keverőtálba, add hozzá a fűszerekert: sót, borsot, frissen reszelt szerecsdendiót, 5 dkg vajat és botmixerrel pépesítsd.

Amikor a burgonya síma masszává tört, add hozzá a tojást és a botmixerrel keverd teljesen simára.

Az elkészült masszát töltsd egy habzsákba, majd tedd hűtőbe egy órára

A pihentetett masszából egy papírral fedett tepsire kb 5 cm-es korongokat alakíts ki.

180 fokos sütőbensütőben süsd 20 percig készre vagy amíg kicsit megpirul.