Almás krumpli krokett recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg hámozott, darabolt burgonya
- 15-20 dkg finomliszt
- diónyi zsír
- csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 2 alma
- citromlé
- fahéj
Sütéshez:
- bő zsiradék
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd még melegen áttörjük.
A kihűlt burgonyához hozzáadunk egy csipet sót, a zsírt, a tojássárgáját és a liszt kb 3/4-ét. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Annyi lisztet dolgozunk bele, hogy puha, jól formázható legyen a massza.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével meglocsoljuk. Az alma levét kinyomkodjuk, fahéjat adunk hozzá és jól összekeverjük.
A tésztát elfelezzük. Felét lisztezett felületen kb fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Az egyik felére halmozunk egy csíkban az almából, majd hajtunk rajta egyet. A tésztacsíkot levágjuk a kinyújtott tészről és feldaraboljuk kb egyforma nagyságúra.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Egy nagyobb edényben zsiradékot forrósítunk és aranybarnára sütjük benne a kroketteket. Papírtörlőre szedjük és még melegen tálaljuk.