Almás krumpli krokett recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg hámozott, darabolt burgonya
- 15-20 dkg finomliszt
- diónyi zsír
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 2 alma
- citromlé
- fahéj
Sütéshez:
- bő zsiradék
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd még melegen áttörjük.
A kihűlt burgonyához hozzáadunk egy csipet sót, a zsírt, a tojássárgáját és a liszt kb 3/4-ét. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Annyi lisztet dolgozunk bele, hogy puha, jól formázható legyen a massza.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével meglocsoljuk. Az alma levét kinyomkodjuk, fahéjat adunk hozzá és jól összekeverjük.
A tésztát elfelezzük. Felét lisztezett felületen kb fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Az egyik felére halmozunk egy csíkban az almából, majd hajtunk rajta egyet. A tésztacsíkot levágjuk a kinyújtott tészről és feldaraboljuk kb egyforma nagyságúra.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Egy nagyobb edényben zsiradékot forrósítunk és aranybarnára sütjük benne a kroketteket. Papírtörlőre szedjük és még melegen tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









