Almás krumpli krokett recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg hámozott, darabolt burgonya
- 15-20 dkg finomliszt
- diónyi zsír
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 2 alma
- citromlé
- fahéj
Sütéshez:
- bő zsiradék
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd még melegen áttörjük.
A kihűlt burgonyához hozzáadunk egy csipet sót, a zsírt, a tojássárgáját és a liszt kb 3/4-ét. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Annyi lisztet dolgozunk bele, hogy puha, jól formázható legyen a massza.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével meglocsoljuk. Az alma levét kinyomkodjuk, fahéjat adunk hozzá és jól összekeverjük.
A tésztát elfelezzük. Felét lisztezett felületen kb fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Az egyik felére halmozunk egy csíkban az almából, majd hajtunk rajta egyet. A tésztacsíkot levágjuk a kinyújtott tészről és feldaraboljuk kb egyforma nagyságúra.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Egy nagyobb edényben zsiradékot forrósítunk és aranybarnára sütjük benne a kroketteket. Papírtörlőre szedjük és még melegen tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »