Almás krumpli krokett recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg hámozott, darabolt burgonya
- 15-20 dkg finomliszt
- diónyi zsír
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 2 alma
- citromlé
- fahéj
Sütéshez:
- bő zsiradék
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd még melegen áttörjük.
A kihűlt burgonyához hozzáadunk egy csipet sót, a zsírt, a tojássárgáját és a liszt kb 3/4-ét. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Annyi lisztet dolgozunk bele, hogy puha, jól formázható legyen a massza.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével meglocsoljuk. Az alma levét kinyomkodjuk, fahéjat adunk hozzá és jól összekeverjük.
A tésztát elfelezzük. Felét lisztezett felületen kb fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Az egyik felére halmozunk egy csíkban az almából, majd hajtunk rajta egyet. A tésztacsíkot levágjuk a kinyújtott tészről és feldaraboljuk kb egyforma nagyságúra.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Egy nagyobb edényben zsiradékot forrósítunk és aranybarnára sütjük benne a kroketteket. Papírtörlőre szedjük és még melegen tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »