Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krumpli krokett recept

Almás krumpli krokett
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg hámozott, darabolt burgonya
    • 15-20 dkg finomliszt
    • diónyi zsír
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 2 alma
    • citromlé
    • fahéj

    Sütéshez:

    • bő zsiradék

    Elkészítése:

    A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd még melegen áttörjük.

    A kihűlt burgonyához hozzáadunk egy csipet sót, a zsírt, a tojássárgáját és a liszt kb 3/4-ét. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Annyi lisztet dolgozunk bele, hogy puha, jól formázható legyen a massza.

    A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével meglocsoljuk. Az alma levét kinyomkodjuk, fahéjat adunk hozzá és jól összekeverjük.

    A tésztát elfelezzük. Felét lisztezett felületen kb fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Az egyik felére halmozunk egy csíkban az almából, majd hajtunk rajta egyet. A tésztacsíkot levágjuk a kinyújtott tészről és feldaraboljuk kb egyforma nagyságúra.

    A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.

    Egy nagyobb edényben zsiradékot forrósítunk és aranybarnára sütjük benne a kroketteket. Papírtörlőre szedjük és még melegen tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá